LOST IN KAJAANI WINTER

18.2.2017

Lost in Kajaani Winter – talvella Kajaanikin voi olla elämys

Talviseikkailussa taktiikka punnitaan

Lost in Kajaani Winter on yksipäiväinen talviseikkailutapahtuma Kajaanin ytimessä ja laitamailla. Kainuun runsaslumiset talvet takaavat helmikuussa järjestettävälle tapahtumalle aina lumiset puitteet, mikä tekee tapahtumasta erityisen verrattuna kesän seikkailukisoihin. Talviseikkailussa taktiikan merkitys nousee arvoon arvaamattomaan, sillä etenemistapojen valinnalla on suuri merkitys kisan lopputulokseen. Reitillä kun voi edetä juosten, maastopyöräillen tai hiihtäen. Lost in Kajaani Winterin sarjat ovat 10h kestävä Frozen –sarja sekä 6h mittainen Almost Frozen –sarja. Frozen sopii hyvin Extrmeä hakeville kokeneemmille seikkailijoille, kun taas Almost Frozen soveltuu hyvin myös seikkailu-urheiluun vasta tutustuville.  Seikkailussa joukkueen koko voi olla 2-3 henkeä.

Lost in Kajaani Winter on rogaining –tyyppinen seikkailukisa, jossa joukkueet kiertävät vapaassa järjestyksessä mahdollisimman monta rastia. Osa rasteista tehtävä, eli quest-rasteja, joissa suoritetaan winter-henkisiä tehtäviä. Kilpailualue sijaitsee Kajaanin kaupungin ympäristössä noin 25 km säteellä kilpailukeskuksesta. Kilpailukeskuksessa on vartioitu varustesäilytyspiste, jossa kilpailijat voivat vaihtaa varusteita ja suorittaa tankkausta kisan aikana. Vaikka kyseessä on seikkailukilpailu, voi mukaan lähteä myös puhtaasti elämys- ja nautiskelufiiliksellä ilman kilpailupaineita. Tapahtuma tarjoaa monipuolisen liikuntapäivän, josta riittää muisteltavaa vielä pitkään tapahtuman jälkeenkin. Lost in Kajaani Winterin toteutuksesta vastaavat Kainuun Liikunta ry ja Kajaanin Ammattikorkeakoulu. Taustalta löytyy samoja tekijöitä, jotka vastaavat myös korkeasta laadusta tunnetusta Lost in Kajaani Adventuresta.

Lost in Kajaani Winteriin on helppo tulla. Oman auto on kätevin kulkuväline, mutta vaivattomia ovat myös Kajaaniin tulevat linja-auto-, juna- ja lentoyhteydet. Kajaanista löytyy kattavasti mm. hotellimajoitusta. Tapahtuman kumppanina on Sokos Hotel Valjus, josta saat majoituksen tapahtumaosallistujan etuhintaan. Tapahtumaan kannattaa varata koko viikonloppu, sillä kisan jälkeen illalla on mukava kokoontua yhteiseen palkintojenjakotilaisuuteen ja jatkaa seikkailukokemusten vaihtoa muiden osallistujien kanssa.

Lämpimästi tervetuloa Lost in Kajaani Winteriin – talven päheimpään seikkailukisaan!